De bezieling

Sinds kort ben ik de spil van een ambitieus journalistiek-theologisch project. De nieuwe website debezieling.nl (actief vanaf najaar 2013!). Op deze site ondernemen we een speurtocht door de christelijke traditie. We gaan in die traditie op zoek naar antwoorden voor het leven van vandaag.

Dit initiatief vertrekt vanuit een overtuiging, de overtuiging dat het christelijke geloof een spannende vindplaats kan zijn voor wie op zoek gaat naar de essentie van het bestaan.

Debezieling.nl kiest voor een eigenzinnige journalistieke aanpak: we nemen de tijd om lang bij onderwerpen stil te staan, om op onderzoek uit te gaan, om op zaken terug te komen, om in gesprek te gaan met lezers.

Debezieling.nl is de opvolger van rk-kerkplein.org en is er voor zowel de oudere als de jongere generatie, met of zonder kerkelijke achtergrond. We refereren aan de stand van zaken in de theologie en de cultuurwetenschap, maar presenteren de daar gevonden inzichten voor een breed publiek. De bezieling.nl is een publiekssite. We laten ons niet leiden door het nieuws van de dag, maar zoeken naar de dieperliggende vragen die leven in de onderstroom van onze cultuur.

4 reacties op “De bezieling

  1. Boeiend te zien hoe ‘de bezieling’ mensen inmiddels enthousiast maakt en (pro Deo) in beweging weet te brengen. Bezieling en enthousiasme zijn haast zo essentieel als onze ademhaling en onze hartslag. Om ons leven en de levensvatbaarheid van alles wat wij in beweging brengen, hoopvol en toekomstbestendig te maken…

    Een prachtig initiatief, Theo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>