Coming soon

De resultaten zijn nog niet direct zichtbaar, maar het was de laatste weken alles behalve zomerreces in mijn nieuwe bestaan als zelfstandig theoloog/journalist. Onder projecten kun je lezen wat er zoal staat aan te komen.

Wie wil volgen wat ik afgelopen tijd aan artikelen produceerde, moet de komende nummers van Woord & Dienst en Het Vermoeden in de gaten houden.

Voor Woord & Dienst schreef ik over de weerzin van veel moderne theologen tegen nieuwe spiritualiteit. Waar komt die weerzin toch vandaan? De crux: de vrijzinnige theoloog vertelt met oude bijbelse woorden een in wezen modern, anti-metafysische verhaal; bij de nieuwe spiritueel is het precies omgekeerd. In een bloemrijk eigentijds jargon, ontleend aan wetenschap of exotische religies, vertelt hij/zij een eeuwenoude metafysiche story.

Kwartaalblad Het Vermoeden schrijft dit najaar over ‘ommekeer’. In de Bijbel zijn de profeten de ‘radicale dromers’, die oproepen tot bekering. Waar vind je tegenwoordig een profetisch geluid? Manuela Kalsky en Ruard Ganzevoort geven antwoord.

Een dan gaat nu toch echt het zomerreces wel beginnen: maandag 5 augustus ben ik weer terug op mijn plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>